28-02-2023

Wonen, een basisrecht voor iedereen: een bevraging bij nieuwkomers

Terug

Wonen is een basisrecht voor iedereen. Om zicht te hebben op de ervaringen en perceptie van nieuwkomers en hun woonnoden organiseerden LEVL in samenwerking met het Netwerk tegen Armoede, SAM, steunpunt Mens en Samenleving, ORBIT vzw, het Vlaams Huurdersplatform en Welzijnszorg vzw een algemene bevraging. Het resultaat? Een rapport dat LEVL heeft opgesteld met aanbevelingen rond het recht op kwaliteitsvol en betaalbaar wonen. Dankzij deze bevraging slaan we met alle partners de handen in elkaar om samen te werken om dit recht op wonen voor iedereen - meer specifiek nieuwkomers - concreet waar te maken. 59% van de personen die mee deden met de bevraging, worden geconfronteerd met discriminatie en racisme in hun zoektocht naar een woning. Dat vraagt om actie! 

“Mijn man was degene die het slachtoffer was van racisme toen hij op zoek was naar een huis om te huren. Er was een telefoontje tussen mijn man en een persoon uit dit land die zijn appartement wilde huren. Hij zei tegen hem: ‘Ik huur niet aan immigranten’.”

Wonen, een basisrecht voor iedereen

Lees het dossier

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.