30-05-2024

Betonne Jeugd wint Prijs Armoede Uitsluiten 2024

Terug

Betonne Jeugd heeft op 30/5/2024 de Prijs Armoede Uitsluiten 2024 van Welzijnszorg in de wacht gesleept. De vereniging werkt met jongeren in dak- en thuisloosheid en begeleidt hen in de zoektocht naar een woning. De prijs werd dit jaar voorbehouden voor een organisatie die werkt rond dak- en thuisloosheid en zich inzet voor het recht op wonen voor iedereen. VRT NWS maakte een reportage over Betonne Jeugd.

(foto: Welzijnszorg)

"De drempel naar hulpverlening is veel te hoog"

Lisa: "De drempel naar hulpverlening is heel hoog. Er zijn heel wat regels waar je aan moet voldoen en heel wat verplichtingen. Dat terwijl je al blij bent als je een dak boven je hoofd hebt. Zo MOET je bijvoorbeeld naar school gaan. Je MOET minimum een maand werken, anders verlies je je leefloon ..."

Jeugdwerker Sarah: "Wij zien telkens dat er nieuwe jongeren bij ons aankloppen die dak- en thuisloos worden. Daarom gaan we samen met die jongeren in dialoog met mensen die het verschil kunnen maken, zoals organisaties en politici. Ons werk heeft ervoor gezorgd dat deze problematiek nu wel meer erkend wordt."

25e Prijs Armoede Uitsluiten gaat dit jaar naar Antwerpse organisatie Betonne Jeugd

Lees meer en bekijk het interview

Betonne Jeugd - thema 'dank- en thuisloosheid'

Lees meer

Prijs Armoede Uitsluiten 2024

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.