20-01-2024

Leo trekt te voet dwars door België in de strijd tegen armoede

Terug

Leo Vercauteren vertrekt op 4/2/2024 voor een tocht "Te voet dwars door België" ten voordele van de strijd tegen armoede. Hij trekt in 7 maanden tijd door ons land voor een tocht van zo'n 4.600 km door 581 steden en gemeenten van ons land. Het startpunt is Oostende op 5/2 om begin september aan te komen in Herstal, aan de andere kant van het land.

Op 19/1/2024 verscheen een interview in Het Nieuwsblad waarin Leo zijn engagement toelicht: “Kan je in een democratie armoede tolereren? Het antwoord is kort en krachtig: neen. In mijn tochten primeert weliswaar in de eerste plaats de zucht naar het avontuur, maar ik steun volmondig armoedeorganisaties die pleiten voor structurele oplossingen."

Let op! De start van de wandeltocht van Leo is omwille van medische redenen uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

"Hoe kan het dat er zoveel armoede is in België?"

Leo over zijn motivatie: “Voor mij is de tocht een uitdaging, op weg naar avontuur. Ik ben nieuwsgierig naar onverwachte gebeurtenissen, wil plaatselijke gewoonten en culturen beleven en mensen ontmoeten. En zeker ook ervaring opdoen.”

Armoede ligt hem nauw aan het hart: ”Ik vraag me af of een rijk land, een democratie, armoede kan tolereren. Mijn antwoord daarop is NEE. Ik heb dan ook veel respect voor mensen en organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen armoede.”

We zijn dan ook blij met deze knappe prestatie van Leo. En uiteraard ook met de steun in de strijd tegen armoede voor het Netwerk tegen Armoede en de 61 lokale verenigingen in Vlaanderen en Brussel enerzijds en het Waalse netwerk Réseau wallon de Lutte contre la Pauvreté anderzijds.

Nieuwsgierig naar de wandeltocht van Leo?

Lees meer

Wandeltocht Te voet dwars door België

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.