17-04-2024

Lokale Bondgenotennetwerken kinderarmoede van start

Terug

Tussen 17 en 30 april 2024 vinden de startdagen van de Lokale Bondgenotennetwerken kinderarmoede plaats. Deze kaderen binnen de projectoproep van Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle waarbij 45 Lokale Bondgenotennetwerken groen licht kregen. Een ondersteuningsteam, samengesteld uit het Departement Zorg, vzw deLink en het Netwerk tegen Armoede, zorgt voor de coƶrdinatie van deze netwerken.

Op de startdagen wil het ondersteuningsteam lokale verbindingen leggen en mensen samenbrengen over de verschillende sectoren heen om tot concrete oplossingen te komen om kinderarmoede te bestrijden. Samen toetsen de partners het ondersteuningsaanbod aan de lokale noden van de bondgenotennetwerken. Kennismaking, inspiratie opdoen uit elkaars projecten en uitwisseling van ideeƫn en expertise staan centraal. Elkaar beter leren kennen, met elkaar verbinden en elkaar versterken, dat is de boodschap. Samen maken ze een vuist tegen kinderarmoede en zoeken structurele oplossingen.

De 45 lokale projecten in een notendop

Lees de 45 lokale projecten

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.