21-02-2024

Minister Dalle 3 dagen ondergedompeld in het leven van mensen in armoede

Terug

3 dagen lang werd de Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle ondergedompeld in het leven van mensen in armoede. Hij ging mee met verschillende organisaties en ervaringsdeskundigen. Op die manier wil hij een beter inzicht krijgen in het leven van mensen in armoede om daaruit beleid vorm te geven.

Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle was vragende partij voor inleefdagen om een beter zicht te krijgen op leven in armoede. Het Netwerk tegen Armoede maakte samen met Brussels Platform Armoede drie dagen vol ervaring, reflectie en inzicht in het leven van mensen in armoede. We zorgden ervoor dat hij meeliep met ervaringsdeskundigen en organisaties. Elke dag zorden we voor reflectiemomenten waar er gekeken werd naar zijn eigen visie en hoe het beleid het leven van mensen in armoede vormgeeft.

Tijdens een aantal reflectiemomenten ging de minister samen met ervaringsdeskundigen dieper in op de gaten in het beleid. Hoe komt het dat het zo moeilijk is om een afspraak te maken bij het OCMW? Hoe komt het dat mensen steeds moeten overleven in plaats van leven?

Fortunat, Christophe en Ann gaven inkijk in hun verleden. Hij volgde ook Miranda die vier uur per dag bezig is om haar kinderen van en naar school te brengen met het openbaar vervoer. Daarnaast ging hij ook mee met de Maraudes van Samusocial om hulp te bieden bij dak- en thuislozen. Hij volgde mee met de Nederlandse les in De Schakel en deed de babbeltafels mee bij Buurthuis Bonnevie. Hij ging ook langs bij ARA, Chez Nous en Vrienden van het Huizeke. Bij de laatste onderging hij met VRGT in het Sint-Pietersziekenhuis een onderzoek als tbc-patiƫnt.

De ervaring van Fortunat
De ervaring van Christophe
De ervaring van Vlaams minister Armoedebestrijding Dalle

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.