02-05-2024

Startdagen Lokale Bondgenotennetwerken kinderarmoede

Terug

De Lokale Bondgenotennetwerken kinderarmoede namen de afgelopen weken een vliegende aanloop op de startdagen in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent en Hasselt. We stelden het ondersteuningsaanbod voor aan de lokale projecten van enkele bondgenotenpartners. Het was boeiend en leerrijk om elkaar en elkaars projecten te leren kennen. De Lokale Bondgenotennetwerken zoeken naar verbindingen tussen de partners en de verschillende levensdomeinen zoals onderwijs, vrije tijd, hulpverlening en gezinsondersteuning. Ervaringen en expertise delen werkt. Samen bouwen we aan hefbomen en doelgerichte praktijken om kinderarmoede aan te pakken.

De startdagen gaven ons de mogelijkheid om zicht te krijgen op de ondersteuningsnoden van de partners en in een latere fase te kunnen rekenen op een op maat uitgewerkt ondersteuningsaanbod. Op deze manier kunnen we armoede op lokaal niveau aanpakken en blijvend inzetten op participatie en inspraak van mensen in armoede en op ervaringsdeskundigheid.

Het Netwerk tegen armoede samen met vzw deLink en het Departement Zorg bieden een ondersteuningsaanbod aan de 45 lokale bondgenotenpartners. We dragen bij aan kennisdeling- en opbouw, aan verbinding, versterking en verdieping. De startdagen kaderen binnen de projectoproep van Vlaams minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle waarbij 45 Lokale Bondgenotennetwerken groen licht kregen om kinderarmoede aan te pakken.

Lokale Bondgenotennetwerken

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.