Terug

Doe een gift

Voor giften vanaf €40 krijgt u een fiscaal attest. U kan ook een gift bestemmen voor een specifieke vereniging binnen Netwerk tegen Armoede. Storten kan ook rechtstreeks op ons rekeningnummer: BE86 8939 4407 0450.

Verhoogd belastingvoordeel voor giften tot eind 2020

Op 9 juli 2020 heeft De Kamer een tijdelijke aanpassing van de regelgeving over giften met belastingvermindering goedgekeurd. Deze maatregel maakt deel uit van een rits fiscale voorstellen naar aanleiding van de coronacrisis (CORONA III) en is van toepassing tot en met 31/12/2020. 

De maatregel wil stimuleren om meer giften te doen en zo non-profitorganisaties te steunen, waarvan de activiteiten van algemeen belang zwaar zijn getroffen door de crisis: 

  • donateurs krijgen een belastingvermindering ten bedrage van 60% van de gift, i.p.v. de huidige 45%, voor giften aan erkende instellingen in 2020
  • bedragen die recht geven op een belastingvermindering worden verhoogd van 10 naar 20% van het totale netto-inkomen van de schenkers

Verhoogd belastingvoordeel voor giften tot eind 2020

Lees meer over het verhoogde belastingvoordeel

(indien u dit veld invult wordt het gestorte bedrag automatisch opgenomen in uw belastingsaangifte)

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Verhoogd belastingvoordeel voor giften tot eind 2020

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.