Toekomstcongres - 8 juni 2023 - La Madeleine, Brussel

Het Netwerk tegen Armoede bestaat 20 jaar in 2023 sinds de erkenning via het Armoededecreet in 2023.
Al 20 jaar voeren we strijd tegen armoede en ongelijkheid samen met onze 61 verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen. Al 20 jaar nemen we het op voor mensenrechten en sociale rechtvaardigheid.

Wil jij er graag bij zijn?
Noteer alvast donderdag 8 juni, 13u30 - 18u met stip in jouw agenda.


Programma

Tijdens het Toekomstcongres van 8 juni in La Madeleine in Brussel blikken we terug op 20 jaar strijd tegen armoede en geven een stand van zaken van de resultaten. We kijken ook vooruit met de uitdagingen en plannen voor de toekomst. Centraal staan de ervaringskennis van mensen in armoede en hun participatie en dialoog met de samenleving.

Lees meer

20 jaar strijd tegen armoede

Het Decreet betreffende de armoedebestrijding van 2003 zorgde voor de erkenning van het Netwerk tegen Armoede en de verenigingen waar armen het woord nemen. Ze werken volgens zes criteria. Het Armoededecreet en het uitvoeringsbesluit bepalen de wettelijke basis van het Vlaams Actieplan Armoedebestrijding van de Vlaamse overheid.

Lees meer

Praktisch

Het Toekomstcongres vindt plaats in La Madeleine. Het is een symbolisch belangrijke locatie waar het Algemeen Verslag over Armoede is gelanceerd in 1994. We willen met die geschiedenis van de dialoog tussen mensen in armoede en middenveld en beleidsmakers blijven aanknopen. La Madeleine is gemakkelijk bereikbaar in hartje Brussel.

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.