Terug

Workshops en infosessies

Door een samenspel van factoren verloopt de tewerkstelling van mensen in armoede vaak niet optimaal. Dit kan leiden tot een lage retentie, een verhoogd absenteïsme, een lagere productiviteit.

Dit is niet enkel nefast voor de werknemer in armoede, maar ook voor de werkgever. Met het draaideureffect gaan immers heel wat aanwervings-, opleidings- en ontslagkosten gepaard. Daarnaast kunnen ook de kosten van absenteïsme en productiviteitsverlies hoog oplopen. In een periode van verscherpte armoede wordt dit nog problematischer.

Workshops

U bent er zich van bewust dat er een armoedeproblematiek of armoederisico bij bepaalde van uw medewerkers aanwezig is en wilt hiermee samen met ons concreet aan de slag.

Bekijk de infofiches van onze workshops:

De workshops worden verzorgd door een tandem van een trainer en een ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Beiden hebben ruime ervaring in de bedrijfswereld. Elke workshop duurt 3 uur en heeft maximum 15 deelnemers.

Bij specifieke problematieken of bij het integreren van het luik armoede in uw bestaande opleidingsmodules bieden we maatwerk aan.

Infosessies

Uit een onderzoek van het Nederlandse Nibud blijkt dat maar liefst 62% van de werkgevers te maken heeft met personeel met financiële problemen. Dit cijfer zal met de sanitaire en economische crisis verder stijgen.

Armoedebewustzijn zal onvermijdelijk deel uitmaken van het HR-beleid van de toekomst.

Om u hierin te ondersteunen, bieden we twee infosessies aan:

Duurzaam en inclusief ondernemen

Heeft u als werkgever niet te maken met armoede op de werkvloer? Wilt u uw rol als maatschappelijk verantwoord actor opnemen en uw personeel sensibiliseren rond armoede? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Een recente studie van Acerta en Etion bij Vlaamse ondernemers wijst erop dat duurzaamheid voor 85% van de ondernemers het nieuwe normaal in hun bedrijfsvoering wordt, ook al zijn er nog obstakels zoals het ontbreken van objectieve meetinstrumenten.

In 2015 lanceerde de VN de SDG’s, de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. In de afgelopen jaren zijn heel wat werkgevers rond deze SDG’s beginnen te werken. Werkgevers die hun armoedebewustzijn verhogen, geven daarmee in de eerste plaats invulling aan SDG 1 'Geen armoede', maar evenzeer aan SDG 2 'Geen honger', SDG 3 'Goede gezondheid en welzijn', SDG 8 'Eerlijk werk en economische groei' en SDG 10 'Ongelijkheid verminderen'.

Het opnemen van een maatschappelijke rol is niet enkel belangrijk voor het imago van het bedrijf bij hun personeel en hun klanten maar ook naar toekomstige medewerkers.

Wilt u werken rond duurzaam ondernemen en uw personeel sensibiliseren rond het thema armoede? Neem contact met Kevin De Pelsmaker onderaan deze pagina voor een adviesgesprek.

Ontstaan van het aanbod

Met de steun van het ESF en in samenwerking met Cera ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede tussen 2016 en 2019 een coachingstraject dat met de tijd evolueerde.

Het Netwerk tegen Armoede biedt u vandaag verschillende tools en workshops om armoede op de werkvloer te herkennen en concreet aan te pakken zodat de tewerkstelling van deze doelgroep duurzaam wordt.

Anja Vermandere

Corporate Community Manager WorkOut Poverty
E-mail
0489 74 06 27

Kevin De Pelsmaker

Vormingsverantwoordelijke
E-mail
0486 18 71 39

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.