Terug

Bij de voorstelling van het Jaarboek Armoede en Ongelijkheid van Universiteit Antwerpen lichtte Veronique toe hoe armoede zich situeert op meerdere domeinen. Het vraagt een aanpak over alle beleidsdomeinen heen. In de ingewikkelde Belgische staatsstructuur zitten de bevoegdheden verspreid over heel wat actoren. We zochten uit hoe die op elkaar inspelen en wat de (positieve, maar ook negatieve) gevolgen voor mensen in armoede zijn.

"Toen ik een busabonnement voor mijn dochter wou aanvragen, kwam ik erachter dat ik recht had op verhoogde tegemoetkoming. Deze werd echter niet automatisch toegekend. Mijn eerste reactie was paniek: ik zag echt op tegen die berg papieren die ik in orde zou moeten brengen. Gelukkig heeft mijn maatschappelijke assistente dit voor mij in orde gebracht. Het jaar daarop was mijn situatie ongewijzigd gebleven, maar kreeg ik bij de dokter te horen dat ik blijkbaar geen recht meer had op verhoogde tegemoetkoming. Ik weet nog steeds niet waarom dit stopgezet is geweest. Gelukkig heeft het OCMW dit opnieuw snel voor mij in orde gemaakt."

Jaarboek Armoede 2023: Armoede bestrijden vraagt om meerlagig bestuur

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.