12-10-2020

Campagne 17/10: 'Armoede is een job waar je niets voor terugkrijgt'

Terug

Op 17 oktober, de Werelddag van verzet tegen Armoede, brengen organisaties wereldwijd de armoedeproblematiek onder de aandacht. Met de campagne ‘Armoede is een job waar je niets voor terugkrijgt’ pleit het Netwerk tegen Armoede voor het recht op een waardig inkomen voor iedereen. In Vlaanderen leeft iets meer dan 1 op de 10 inwoners in monetaire armoede, over heel België zelfs 1 op 6. Het Netwerk doet een oproep om uitsluiting te stoppen en steeds strengere voorwaarden voor sociale rechten aan te pakken. De extra drempels treffen mensen in armoede steeds vaker.

“Trek de laagste uitkeringen op tot boven de Europese armoedegrens. Die eis blijft brandend actueel en staat dit jaar centraal in onze campagne voor 17 oktober”, zegt stafmedewerker communicatie Gert Van Tittelboom.

Het Netwerk tegen Armoede pleit voor een recht op waardig inkomen voor iedereen. Een week lang zijn er lokale acties en activiteiten in Vlaanderen en Brussel.

Lees meer over 17 oktober

Persbericht lancering campagne 'Armoede is een job waar je niets voor terugkrijgt' (12/10/2020)

Lees het persbericht

Gezamenlijk persbericht 'Door de coronacrisis neemt de armoede verder toe. Op 17 oktober roepen armoedeorganisaties de regering De Croo op om werk te maken van 5 prioriteiten.' (16/10/2020)

Lees het gezamenlijk persbericht met 5 prioriteiten

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.