15-10-2021

Luister ook naar oplossingen van mensen in armoede

Terug

Algemeen coördinator Heidi Degerickx en ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp pleiten in Apache voor meer maatschappelijke participatie van mensen in armoede aan de vooravond van de Werelddag tegen Armoede op 17 oktober. Ze pleiten ervoor dat mensen hun stem meer kunnen laten horen. Mensen in armoede kunnen zelf ook mee nadenken over oplossingen voor de problemen waarmee ze te maken hebben.

Heidi Degerickx: "De UiTPAS is hét voorbeeld van hoe je vanuit ervaringskennis van mensen in armoede tot een niet-stigmatiserende oplossing komt"
We pleiten ervoor om ervaringskennis niet alleen als levensverhaal te zien, maar daar structurele knelpunten uit te filteren en samen met mensen in armoede na te denken over oplossingen.

Cindy Van Geldorp: "Armoede is een structureel probleem, geen persoonskenmerk"
Het is belangrijk dat naar iedereen oprecht geluisterd wordt, want mensen in armoede hebben vaak inzicht in problemen én werkbare oplossingen.

Luister ook naar oplossingen van mensen in armoede

Lees het artikel van 15/10/2021 op Apache.be

Centrale thema 'maatschappelijke participatie' van 17 oktober 2021

Lees meer op 17oktober.be

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.