19-10-2021

Netwerk tegen Armoede en De Ruimtevaart gingen in gesprek met kabinet minister Demir over energiecrisis

Terug

Het Netwerk tegen Armoede en De Ruimtevaart gingen op 19/10/2021 in gesprek met het kabinet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Uiteraard kwam de huidige energiecrisis ruim aan bod. Het werd een constructief gesprek. De minister volgt ons in ons pleidooi om zowel op korte als lange termijn maatregelen te nemen die energie terug betaalbaar moeten maken voor mensen met een laag inkomen. We kijken daarbij in de eerste plaats naar woningkwaliteit, maar ook naar de energiefactuur zelf.

Energiezuinige renovaties

Energiezuinige renovaties zijn natuurlijk de beste manier om de energiefactuur te verlichten. Het is goed voor het klimaat en het zorgt ervoor dat mensen meer vat krijgen op hun energieverbruik. Nu botsen private huurders nog te vaak op de slechte staat van hun woning, waardoor de energiefactuur hoog oploopt, ook al leven zij heel zuinig. Netwerk tegen Armoede steunt het voornemen van minister Demir om hier samen met minister van Wonen Diependaele werk van te maken. Onze verenigingen staan klaar om hier mee over na te denken.

Minister Demir wil op korte termijn enkele heffingen uit de factuur halen zodat die volgend jaar goedkoper wordt. Een goede zaak, maar wij drongen er wel op aan om die eenmalige maatregelen structureel te maken.

Het Netwerk tegen Armoede reageerde in oktober 2021 meermaals op de stijgende energieprijzen

Herbekijk de reacties

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.