27-08-2021

Recordaantal mensen beroept zich op voedselhulp tijdens coronacrisis

Terug

De coronapandemie heeft gezorgd voor een recordaantal mensen in armoede die beroep ‎moeten doen op voedselhulp in België. Hoewel meer middelen voor voedselhulp zeer welkom zijn, "mag voedselhulp enkel gezien worden als tijdelijke oplossing", zegt Heidi Degerickx, algemeen coördinator bij Netwerk tegen Armoede in MO Magazine. "Voedselhulp is goed in tijden van nood, maar geen structurele oplossing in de strijd tegen armoede."

Tijdelijke oplossing

"Als mensen in armoede voldoende inkomen zouden hebben, zouden ze niet aangewezen zijn op voedselhulp. Een structurele maatregel die heel wat mensen wel zou vooruithelpen, is een verhoging van de laagste inkomens tot aan de Europese armoedegrens", voegt Degerickx toe.

Sociaal contact

"Ik ga er niet alleen om eten te halen maar ook voor sociaal contact om de eenzaamheid te doorbreken", vertelt een anonieme getuige bij Netwerk tegen Armoede. "Een controleur van de stad stond bij de voedselbank om alles extra te controleren. Wie te veel verdient, mag geen gebruik maken van de voedselbank. Daar was ik wat bang voor. Alleen daarom zou ik niet meer willen gaan."

Recordaantal mensen beroept zich op voedselhulp tijdens coronacrisis

Lees het artikel van 27/8/2021 op MO Magazine

Signalenbundel 2.0 - Corona één jaar later

Lees de signalen van kwetsbare mensen tijdens de coronacrisis

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.