15-10-2023

Gebrek aan kinderopvang als drempel naar werk voor vrouwen in armoede met migratieachtergrond

Terug

"Vrouwen op het kruispunt van armoede en migratie stuiten op een reeks hindernissen als ze economisch onafhankelijk willen zijn. Een gebrek aan betaalbare, betrouwbare, bereikbare, beschikbare en bruikbare kinderopvang maakt werken voor deze moeders bijna onmogelijk. Dat hindert hun carrièrekansen en verzwakt hun financiële positie." Dat staat te lezen op Sociaal.Net aan de vooravond van de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 16/10/2023.

Sterk Vrouwenwerk

Sterk Vrouwenwerk, een project van het Netwerk tegen Armoede en ZIJkant, werkt aan duurzame tewerkstellingskansen voor vrouwen in armoede. Binnen het traject komen drempels in de zoektocht naar werk aan bod, zoals de toegankelijkheid van kinderopvang. Daarom zorgen ze zelf voor kinderopvang tijdens het traject.

"Ik wil graag voltijds werken, maar moet voor de kindjes zorgen"

Een deelneemster aan het traject: “Ik wil graag voltijds werken, maar dat gaat niet omdat ik ook voor de kindjes moet zorgen. Mijn man is vrachtwagenchauffeur en gaat vroeg werken, soms al om vier uur ‘s ochtends. Ik moet de kindjes naar school brengen. Weekendwerk is wel oké, mijn man is dan thuis van het werk.”

Moeders met migratieachtergrond op zoek naar werk én kinderopvang

Lees het artikel op Sociaal.net

Drempels naar werk en oplossingen centraal in campagne 'Werkomlegging' 17/10

Lees meer over de campagne

Project Sterk Vrouwenwerk

Lees meer over het project

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.