19-07-2024

Voor duizenden Vlamingen is vakantie niet vanzelfsprekend

Terug

Voor duizenden Vlamingen is vakantie niet vanzelfsprekend. 1 op 8 Vlamingen kan zich geen vakantie veroorloven. Dankzij het aanbod van Iedereen Verdient Vakantie kunnen ze er even tussenuit knijpen en ontsnappen aan de dagelijkse stress. Het magazine Apache publiceerde op 19/7/2024 een interview met Myriam, vrijwilliger van het Rap op Stap-kantoor bij onze vereniging Ontmoetingshuis De Moazoart in Lokeren. Algemeen coördinator Heidi Degerickx van het Netwerk tegen Armoede legt uit waarom het werk van Iedereen Verdient Vakantie enorm belangrijk is, maar ook dat de tussenkomst van de organisatie lang niet toereikend voor iedereen.

"Het is elke keer weer zalig om het zeewater te voelen. Daar knap ik enorm van op."

Myriam, vrijwilliger van het Rap op Stap-kantoor bij onze vereniging Ontmoetingshuis De Moazoart in Lokeren: "Als ik mijn pensioen krijg gestort, betaal ik altijd eerst de rekening van Familiehulp. Daarna blijft er niet veel over. Door een administratieve fout krijg ik als invalide geen extra toeslag. Het is elke maand puzzelen om rond te komen."

Ze gaat graag naar zee, maar blijft niet op haar hotelkamer: "Ik trek er altijd op uit in mijn rolstoel. Als het weer goed is, ga ik zwemmen in zee door gebruik te maken van een rolstoel met dikke banden. Het is elke keer weer zalig om het zeewater te voelen. Daar knap ik enorm van op."

Tussenkomst Iedereen Verdient Vakantie lang niet toereikend voor iedereen

Het Netwerk tegen Armoede vindt het werk van Iedereen Verdient Vakantie enorm belangrijk, maar vindt ook de tussenkomst van de organisatie lang niet toereikend voor iedereen. Algemeen coördinator Heidi Degerickx: "Er vallen nog te veel mensen uit de boot voor wie een korting van 30% te weinig is om op vakantie te kunnen gaan. Wij pleiten daarom voor een verhoogde korting van 80%, waarvan de helft door de Vlaamse overheid wordt gedragen en de andere helft door de vakantieaanbieders, zoals voor de UiTPAS."

Aanbevelingen voor het recht op vrije tijd in ons memorandum

Lees de aanbevelingen

Voor duizenden Vlamingen is vakantie niet vanzelfsprekend

Lees het artikel in Apache

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.