Terug

Tijdens het Toekomstcongres stonden de ervaringskennis van mensen in armoede en hun participatie en dialoog met de samenleving centraal. Een aantal verenigingen nam deel aan een participatief traject om mensen in armoede een stem te geven tijdens het congres. We deden daarvoor een beroep op het duo An en Sara van Lilith&mo. Het traject mondde uit in een aantal intermezzo's waar mensen in armoede het woord namen.

Alle verenigingen kregen ook de vraag op een verhalenketting te maken met bezoekers van de vereniging. De opdracht bestond erin een gebeurtenis of gevoelen te bespreken in een kleine groepjes mensen. De eerste persoon begint kort te vertellen, een tweede pikt erop in, een derde bouwt er nog op voort ... Daarna brengen de kleine groepjes een samenvatting van hun verhalen in de grotere groep en gaan op zoek naar gelijkenissen en verschillen tussen de groepjes.

Coördinator Joke Steenhoudt van onze vereniging Mensen voor Mensen Aalst over de verhalenketting: "De verhalenketting was heel intensief en bracht ervaringen naar boven die ik nog nooit had gehoord in de werking. En het was bijzonder hoe verbindend ze waren over de verschillende groepjes heen."

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.