Terug

Door het Decreet betreffende de armoedebestrijding van 2003 werden het Netwerk tegen Armoede en de verenigingen waar armen het woord nemen erkend. Ze werken volgens zes criteria. Het Armoededecreet en het uitvoeringsbesluit bepalen de wettelijke basis van het Vlaams Actieplan Armoedebestrijding van de Vlaamse overheid.

Ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp: "Mensen in armoede worden vaak gehoord, maar vragen zich ook af of er dan ook effectief iets gedaan wordt met hun input. Het blijft soms een strijd om de stem van mensen in armoede te laten horen bij het beleid en dat er ook geluisterd wordt. Mensen in armoede vragen om au sérieux genomen te worden. Ze kunnen wel meer dan enkel hun verhaal te vertellen."
(Uit het Jaarboek Armoede 2021: 30 jaar beleidsparticipatie vanuit armoede-ervaring van Universiteit Antwerpen)

Decreet betreffende de armoedebestrijding van 2003

Bekijk het Armoededecreet

61 verenigingen in Vlaanderen en Brussel

De 61 verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen vind je in alle Vlaamse provincies, in centrumsteden en op het platteland, grote en kleine verenigingen. Allemaal bieden ze een warm onthaal aan mensen in armoede, zonder drempels. Samen met hen gaan we op weg om hen uit hun sociaal isolement te halen, sterker te maken, en na te denken over oplossingen in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.

61 verenigingen in Vlaanderen en Brussel

Bekijk de verenigingen

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.