Onze missie

Het Netwerk tegen Armoede is de enige armoedeorganisatie die de kennis en ervaring van mensen in armoede als unieke basis gebruikt voor zijn werking. Mensen met armoede-ervaring staan centraal in de werking van onze 61 verenigingen waar armen het woord nemen. Ze treden er uit hun sociaal isolement, gaan in dialoog met elkaar en geven vormingen en beleidsaanbevelingen aan overheid en andere instellingen. Het Netwerk tegen Armoede neemt hun kennis en ervaring mee op Vlaams niveau. Zij nemen letterlijk op alle niveaus het woord en schuiven mee aan tafel, zowel voor lokaal overleg als met de Vlaamse Regering.

Mensen in armoede als de experts bij uitstek over armoede en sociale uitsluiting

Beleid inzake armoedebestrijding gebeurt nog al te vaak over de hoofden van mensen in armoede. Beleid moet er niet zozeer zijn voor mensen in armoede, maar moet samen met hen tot stand komen. Daar zet het Netwerk tegen Armoede heel actief op in, door verenigingen hierin te ondersteunen bij hun beleidswerk én door mensen in armoede heel actief te betrekken bij alle acties, dossiers en standpunten. Dat gebeurt door intensief overleg. In een forum worden grote thema's uitgediept en ervaringen uitgewisseld. Dat gebeurt twee keer per jaar. Tijdens overlegdagen (vier keer per jaar) spelen we in op actuele thema's of vragen die we krijgen vanuit het beleid of andere organisaties. Overleggroepen komen geregeld samen rond één thema, bijvoorbeeld onderwijs of vrijetijdsparticipatie, om de actualiteit daarrond op de voet te volgen en snel te kunnen inspelen op vragen voor advies of wanneer er nood is aan eigen acties en standpunten.

Het Netwerk tegen Armoede, wat is dat? Cindy, Martine en Christiane geven uitleg

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.