Netwerk tegen Armoede

In het Netwerk tegen Armoede werken 61 verenigingen, waar mensen in armoede het woord nemen samen met het uiteindelijke doel armoede uit te bannen. Deze verenigingen werken volgens 6 criteria. Mensen in armoede nemen er op alle niveaus het woord. De verenigingen kunnen voor ondersteuning, vorming en uitwisseling een beroep doen op het Netwerk tegen Armoede. De ervaringen van mensen in armoede zijn de basis om naar de overheid, diensten, het middenveld, het bedrijfsleven en de publieke opinie te stappen. Ook op juridisch vlak ondernemen wij acties.

Armoede stopt uiteraard niet aan de grenzen van onze regio. Daarom werken wij nauw samen met de andere armoedenetwerken in Brussel binnen het Brussels Platform Armoede, in Belgiƫ binnen het BAPN (Belgian Anti Poverty Network) en met andere zusterorganisaties in de rest van Europa binnen het EAPN (European Anti Poverty Network).

Facts en figures

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.