Sterk Vrouwenwerk zet zich in voor het recht op werk voor vrouwen in armoede! Het Vlaams Netwerk tegen Armoede en ZIJkant bundelen hun kennis. Met Sterk Vrouwenwerk begeleiden we vrouwen in armoede naar duurzame tewerkstelling bij een vaste retailpartner. Hiervoor pakken we structurele drempels die tewerkstelling in de weg staan aan, begeleiden we de deelneemsters op de werkvloer én vormen we de werkgever naar een armoede-, gender- en cultuurbewuste bedrijfscultuur. Sterk Vrouwenwerk kwam tot stand met de steun van Bread and Roses, de Europese Unie, de Belgische federale overheidsdiensten, Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, het Netwerk tegen Armoede, de Vlaamse overheid en progressieve vrouwenbeweging ZIJkant.

Wat is Sterk Vrouwenwerk?

Ontdek het project en het team.

Lees meer

Toolkit

De inzichten uit de verschillende projectfases van Sterk Vrouwenwerk bundelden we in een toolkit. Daarmee willen we andere organisaties en bedrijven te inspireren.

Lees meer

Podcast

Jade Yorks maakte in samenwerking met Sterk Vrouwenwerk een podcast, met krachtige getuigenissen van vrouwen met armoede-ervaring.

Lees meer

Traject in Gent

Op dit moment is het Gentse traject afgelopen. De deelneemsters deelden actief hun ervaringen, meningen en inzichten over werk, vrouw-zijn, en de complexiteit van armoede en migratie tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten. We stonden ook stil bij hun dromen, doelen, sterktes en talenten. We focusten op het ontwikkelen en versterken van verschillende vaardigheden die zowel op als naast de werkvloer van belang zijn.

Lees meer

Traject in Antwerpen

Sterk Vrouwenwerk ging in april 2023 van start met een eerste traject in Antwerpen. Na een opstartvergadering met onze verenigingen Filet Divers, Betonne Jeugd en een aantal lokale SAAMO-projecten, begonnen we met onze zoektocht naar vrouwen in armoede die interesse hebben in een job in de retailsector, maar op drempels stoten bij het zoektocht naar duurzaam werk.

Lees meer

In de media en getuigenissen

Bekijk de artikels over Sterk Vrouwenwerk en maak kennis met de deelnemers.

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.