Sterk Vrouwenwerk zet zich in voor het recht op werk voor vrouwen in armoede! Het Vlaams Netwerk tegen Armoede en ZIJkant bundelen hun kennis. Met Sterk Vrouwenwerk begeleiden we vrouwen in armoede naar duurzame tewerkstelling bij een vaste retailpartner. Hiervoor pakken we structurele drempels die tewerkstelling in de weg staan aan, begeleiden we de deelneemsters op de werkvloer én vormen we de werkgever naar een armoede-, gender- en cultuurbewuste bedrijfscultuur.

De inzichten uit de verschillende projectfases bundelden we in een toolkit. Daarmee willen we andere organisaties en bedrijven te inspireren. Ook zetten we stappen richting beleidsmakers om structurele drempels in het tewerkstellingsbeleid aan te pakken.

Lanceringsmoment toolkit en podcast

Vrouwen in armoede ondervinden heel wat hindernissen richting betaald, vast en werkbaar werk. Met Sterk Vrouwenwerk willen het Netwerk tegen Armoede en ZIJkant de kansen van vrouwen op een duurzame job versterken. Het voorbije anderhalf jaar begeleidden we twee groepen vrouwen en hielpen we Colruyt Group bij het bouwen aan een inclusief HR-beleid.

Welkom op het lanceringsmoment van de Sterk Vrouwenwerk- toolkit met concrete aanbevelingen voor trajectbegeleiders, bedrijven en beleidsmedewerkers. Via de organisaties en deelneemsters kom je meer te weten over de bevindingen van het project. In een panelgesprek gaan Sterk Vrouwenwerk-ambassadeurs samen met Colruyt Group en VDAB dieper in op de omzetting van de aanbevelingen naar de praktijk. Ook stellen we er onze podcast voor.

Wanneer? Woensdag 3 juli van 9u30 tot 13u00.
Waar? Muntpunt: Munt 6, 1000 Brussel.

Kom naar het lanceringsmoment

Schrijf je in

Wat is Sterk Vrouwenwerk?

Ontdek het project en het team.

Lees meer

Traject in Gent

Op dit moment bevindt het Gentse traject zich in de aanloopfase. De deelneemsters delen actief hun ervaringen, meningen en inzichten over werk, vrouw-zijn, en de complexiteit van armoede en migratie tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten. We staan ook stil bij hun dromen, doelen, sterktes en talenten. We focussen op het ontwikkelen en versterken van verschillende vaardigheden die zowel op als naast de werkvloer van belang zijn.

Lees meer

Traject in Antwerpen

Sterk Vrouwenwerk ging in april 2023 van start met een eerste traject in Antwerpen. Na een opstartvergadering met onze verenigingen Filet Divers, Betonne Jeugd en een aantal lokale SAAMO-projecten, begonnen we met onze zoektocht naar vrouwen in armoede die interesse hebben in een job in de retailsector, maar op drempels stoten bij het zoektocht naar duurzaam werk.

Lees meer

In de media

Bekijk de artikels over Sterk Vrouwenwerk.

Lees meer

Portretten

Leer de deelnemers van Sterk Vrouwenwerk kennen.

Lees meer

Podcast

We werken momenteel aan een podcast. Houd deze pagina in de gaten.

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.