Terug

Het Gentse traject van Sterk Vrouwenwerk

In september 2023 zetten we onze eerste stappen in Gent door contact op te nemen met de verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, lokale sociale organisaties, projecten en buurtverenigingen. De daaropvolgende maanden, in oktober en november, voerden we individuele kennismakingsgesprekken. Daarin namen we uitgebreid de tijd om de geïnteresseerde dames beter te leren kennen. In december ging het groepstraject officieel van start met wekelijkse sessies bij BMLIK (Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen). De inhoud en aanpak van het traject in Gent is versterkt met de waardevolle lessen die we hebben geleerd uit het eerdere traject in Antwerpen.

Wekelijkse groepssessies (december - januari)

Op dit moment bevindt het Gentse traject zich in de aanloopfase. De deelneemsters delen actief hun ervaringen, meningen en inzichten over werk, vrouw-zijn, en de complexiteit van armoede en migratie tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten. We staan ook stil bij hun dromen, doelen, sterktes en talenten. We focussen op het ontwikkelen en versterken van verschillende vaardigheden die zowel op als naast de werkvloer van belang zijn. Voor wie benieuwd is naar de inhoud van deze sessies, raden we aan onze sociale media in de gaten te houden. Gedurende het voortraject bereiden we ons gezamenlijk voor op werkervaring, waarbij we ook stages plannen.

Voeling krijgen met de werkvloer (februari - maart)

Bij het uitstippelen van het individuele werktraject houden we rekening met diverse factoren, zoals voorkeur van werktijden, woonplaats, reistijd, talenten en het tempo van de werkzoekenden. Vanaf maart gaan de deelneemsters van start met een opleiding op de werkvloer, waarbij continue begeleiding wordt voorzien. Deze begeleiding blijft een cruciale rol spelen om de vinger aan de pols te houden en een draaideureffect tegen te gaan.

De dames zullen op een geleidelijke manier opstarten. Ze gaan eerst kort eens proeven van de werkvloer met een stage, waardoor nadien een beter werkervaringstraject op maat kan uitgestippeld worden. Bij het vormgeven van de trajecten houden we rekening met eerdere werkervaring, welke competenties versterkt moeten worden, of er taalcoaching op de werkvloer nodig is en nog veel meer. Voor wie extra ondersteuning en begeleiding nodig heeft, voorzien we een opleiding op de werkvloer. Wie die extra ondersteuning niet meer nodig heeft, kan meteen aan de slag met een vast contract.

Werkervaring en maandelijkse terugkommomenten (vanaf april)

De deelneemsters starten op hun eigen tempo met een job op maat. Hoe deze job er precies uitziet, zal de komende weken duidelijk worden. Wat wel zeker is, is dat we de deelneemsters niet loslaten zodra ze op de werkvloer staan. We blijven regelmatig in groep samenkomen, en de individuele begeleiding verplaatst zich naar de werkvloer. Daar gaan we verder met het aanpakken van eventuele nieuwe uitdagingen, zowel voor de werkneemsters als voor de werkgever. Op deze manier streven we ernaar om stappen te zetten in de richting van een inclusieve werkomgeving en een duurzame baan voor onze deelneemsters!

Waarom Sterk Vrouwenwerk?

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.