# Nieuws # Verhaal # Armoede # Vrije tijd # Digitalisering # Gezondheid # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Mobiliteit # Onderwijs # Schulden # Werk # Wonen, water, energie

Armoede is als een spinnenweb waarin alles met elkaar verweven is

17/10/2022

Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober lanceerde de VRT een video met Linde Merckpoel en ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp. Ze vergelijken er armoede met een spinnenweb waarin alles met elkaar verweven is. Een probleem komt nooit alleen, maar gaat vaak gepaard met problemen op andere vlakken. Zo is het voor mensen in armoede vaak moeilijk uit het spinnenweb te geraken. Cindy getuigt in de video wat dat voor haar betekende en hoe ze er is uitgeraakt.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Wonen, water, energie # Inkomen # Werk

Gerichte en sociale maatregelen Septemberverklaring kunnen acute noden helpen lenigen

29/09/2022

Met een aantal dagen uitstel heeft minister-president Jan Jambon op 29/9/2022 zijn Septemberverklaring toegelicht in het Vlaams Parlement. “De maatregelen uit de Septemberverklaring kunnen een verschil maken voor mensen in armoede gedurende de komende wintermaanden”, zegt algemeen coördinator Heidi Degerickx. “We blijven verdere maatregelen bepleiten voor de langere termijn, in de eerste plaats om de woon- en energiecrisis een halt toe te roepen."

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Inkomen # Wonen, water, energie # Armoede

De gevolgen van de energiecrisis gaan verder dan een koud huis

22/09/2022

De energiecrisis heeft een groot effect op het financiële budget van een persoon, maar de gevolgen gaan nog verder dan de portemonnee. Door de hoge rekeningen worden mensen gedwongen ook te besparen op andere levensdomeinen, zoals vrijetijd en kledij. Daarnaast heeft de financiële stress een weerslag op het mentale welzijn. Experts waarschuwen voor een stijging van psychologisch leed. De Morgen en Het Nieuwsblad spraken met algemeen coördinator Heidi Degerickx en evaringsdeskundige Cindy Van Geldorp van het Netwerk tegen Armoede.

Lees meer
# Nieuws # Armoede # Onderwijs # Inkomen

Vervroegd uitbetalen schooltoelage goed nieuws voor mensen met beperkt budget

22/06/2022

Het vervroegd uitbetalen van de schooltoelage is goed nieuws voor gezinnen met een beperkt budget. September is altijd een kritieke maand met hoge schoolkosten terwijl de schooltoelage op zich laat wachten. Het Netwerk tegen Armoede is dan ook blij met deze beslissing. De kostprijs van een opleiding mag geen drempel zijn voor kinderen en jongeren om hun droom(job) na te jagen.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Verhaal # Armoede # Inkomen # Werk

Eén tegenslag kan voldoende zijn

20/06/2022

Naar aanleiding van de betoging over koopkracht op 20/6/2022 hield ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp een sterke getuigenis in De Tijd in het weekend. Ze getuigde over haar eigen ervaringen: "Als ze weten waar je wieg staat, krijg je een etiket opgeplakt". Maar pleitte ook voor structurele oplossingen om de koopkracht van mensen in armoede te verhogen: "Weinig mensen beseffen dat, maar één tegenslag kan voldoende zijn".

Lees meer
# Nieuws # Armoede # Hulp- en dienstverlening # Werk # Inkomen

Steeds meer werkenden gaan naar voedselbanken

13/06/2022

In de laatste editie van het magazine Visie van Beweging.net verscheen een dubbelinterview tussen algemeen coördinator Heidi Degerickx van Netwerk tegen Armoede en coördinator Jef Mottar van Voedselbanken. Toen Jef Mottar vijf jaar geleden begon als bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, was het zijn droom om vandaag te kunnen zeggen: ‘Onze organisatie is niet meer zo noodzakelijk.’ Maar de honger is niet minder een probleem geworden, integendeel. Voor Heidi Degerickx is het hoog tijd dat het beleid verandert.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Schulden

Zorgen voor mama legt vinger op wonde van schuldindustrie

02/06/2022

In aflevering 3 van het programma ‘Zorgen voor mama’ op 30/5/2022 kregen kijkers een inkijk in de mistoestanden in de schuldindustrie. De inboedel van een gezin in schulden wordt in beslag genomen om daarna twee jaar te verkommeren in een vochtige loods. Vervolgens wordt deze verkocht om een schuld af te lossen van 3.500 euro. De verkoop brengt een schamele 310 euro op, ver onder de werkelijke waarde. Wat voor zin heeft het om mensen met financiële problemen nog verder in de put te duwen door hun spullen in beslag te nemen en die vervolgens voor een habbekrats te verkopen? Het enige wat je hiermee bereikt is dat mensen met een lege bankrekening ook nog eens achterblijven met een lege woning, en heel veel schaamte.

Knack.be publiceerde onze reactie op 2/6/2022 op de opiniepagina's.

Lees meer
# Dossiers # Nieuws # Armoede # Inkomen # Schulden

Forumdag over inkomen en schulden - 24/5/2022

01/06/2022

Op 24/5/2022 organiseerde het Netwerk tegen Armoede een Forumdag met als thema 'Een leefbaar inkomen voor iedereen, ook als je schulden hebt?!" Een boeiende en leerrijke voormiddag waar we met de verenigingen aan de slag gingen in twee werkgroepen: één waar we samen nadachten over de kwaliteit van de bestaande diensten voor schuldhulpverlening en één waar we in gesprek gingen over een menswaardig inkomen.

Lees meer
# Dossiers # Nieuws # Verhaal # Aanbeveling # Armoede # Vrije tijd # Gezondheid # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Lokaal beleid # Onderwijs # Werk # Wonen, water, energie # Corona

Wat na de pandemie? Signalen en aanbevelingen na 2 jaar corona

18/05/2022

Twee jaar coronacrisis weegt zwaar op de samenleving, op elke mens. Voor mensen die al in armoede leefden of kwetsbaar waren, heeft de crisis er extra zwaar op ingehakt. Van begin 2020 verzamelde het Netwerk tegen Armoede signalen en getuigenissen over de impact op het leven van mensen in armoede. Na twee jaar is de crisis helaas nog niet helemaal bezworen. Intussen komen daar de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne bovenop en worden de gevolgen op middellange en langere termijn duidelijk. De structurele problemen die de coronacrisis op scherp stelde verdienen ook structurele oplossingen en maatregelen. De signalenbundel beschrijft de situatie na twee jaar coronacrisis en bevat signalen en ervaringen van mensen in armoede uit de verenigingen, maar ook aanbevelingen rond zeven thema’s: inkomen, sociaal isolement en vrije tijd, communicatie en toegankelijkheid van diensten, zorg en gezondheid, onderwijs, wonen en lokaal sociaal beleid.

Lees meer Download
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Vrije tijd

4 op 10 gezinnen heeft het moeilijker, vooral eenoudergezinnen

13/05/2022

Naar aanleiding van de Dag van het Gezin op 15 mei hield de Gezinsbond een enquête bij haar leden naar de impact van de stijgende (energie)prijzen op de gezinsportemonnee. Daaruit blijkt dat bijna 4 op 10 gezinnen niet rondkomt. Bij eenoudergezinnen is dat zelfs 7 op 10. Het Netwerk tegen Armoede trekt mee aan de alarmbel.

Lees meer
# Dossiers # Nieuws # Aanbeveling # Verhaal # Armoede # Inkomen

Dossier 20 jaar leefloon: een evaluatie

18/04/2022

Op 18 april 2002 werd het leefloon ingevoerd. Het moest een positiever beeld geven dan het verguisde bestaansminimum, zoals de uitkering tot dan heette. Het moest ook meer perspectief bieden aan steuntrekkers én voor meer jobs zorgen, zeker bij jongeren. Twintig jaar later maakt Het Nieuwsblad de balans op. Drie mensen met leefloon delen hun ervaringen. Het Netwerk tegen Armoede geeft zijn standpunt mee.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Onderwijs # Inkomen

Een warme schoolmaaltijd voor elk kind: een goed idee?

17/03/2022

Het Netwerk tegen Armoede stelt een grote nood aan betaalbare warme maaltijden op school vast. Die nood is altijd al groot geweest bij kwetsbare gezinnen maar evenzeer bij gezinnen met voltijds werkende ouders. Het gezinsbudget staat alsmaar meer onder druk door de stijgende levensduurte, woon- en energieprijzen, en dat heeft helaas ook gevolgen voor wat er in de brooddoos van de kinderen zit. Door de coronacrisis beslisten scholen tijdelijk warme maaltijden te schrappen. Maar nu het weer mag, kiezen er ineens tientallen voor een definitieve stop. Dat is jammer, want voor kinderen in kansarmoede zijn zulke warme maaltijden noodzakelijk.

Lees meer
# Nieuws # Armoede # Inkomen # Gezondheid

Kwetsbare ouderen kunnen opnieuw hun huis verlaten

01/03/2022

Bijna twee jaar na de opschorting van de controversiële controleprocedure, waarbij IGO-gerechtigden door postbodes werden gecontroleerd en hun huis niet meer durfden verlaten, is er eindelijk een akkoord voor een nieuwe procedure binnen de federale regering. Het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) is verheugd dat een aantal substantiële verbeteringen zijn aangebracht in de procedure. Een heel aantal zeer kwetsbare ouderen zullen automatisch niet meer gecontroleerd worden en de controleprocedure is ook duidelijker en beperkter. Daardoor moeten ouderen niet langer elke dag gekluisterd aan huis op de postbode wachten. Tegelijkertijd blijft BAPN ook bezorgd over een aantal leemtes in de huidige procedure. Daarom vraagt BAPN om na een jaar ook de uitvoering van deze controleprocedure te evalueren op basis van de ervaringen in de praktijk in 2022.

Lees meer
# Nieuws # Verhaal # Armoede # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Werk # Wonen, water, energie

De armoedecijfers blijven hardnekkig stabiel

09/02/2022

Elk kind droomt ervan te kunnen opgroeien in een warme omgeving met een goed dak boven het hoofd. Helaas is dat voor één op de vijf kinderen in ons land niet de realiteit. "Mensen in armoede worden wel gehoord, maar dat is soms schijnparticipatie", zegt Heidi Degerickx. Als algemeen coördinator van het Vlaams Netwerk tegen Armoede geeft Heidi, samen met ervaringsdeskundige en stafmedewerker Cindy Van Geldorp, een stem aan mensen in armoede. Ze gaven een interview in het februarinummer van De Bond, het magazine van De Gezinsbond.

Lees meer
# Nieuws # Armoede # Inkomen # Schulden

Netwerk tegen Armoede zoekt een beleidsmedewerker Inkomen

27/01/2022

Het Netwerk tegen Armoede zoekt een beleidsmedewerker Inkomen (80% of 100%). Als beleidsmedewerker voor het thema Inkomen lever je een directe bijdrage aan ons streven om iedereen een inkomen boven de armoedegrens te garanderen en dus het recht op een menswaardig bestaan. Je werkt vanuit een gedragenheid van mensen in armoede, de leden van het netwerk, het team en het bestuur. Je bent verantwoordelijk voor netwerking, dossieropbouw, beleidswerk en vorming voor het domein inkomen, sociale bescherming en schulden. Je werkt nauw samen met andere collega’s van het Netwerk tegen Armoede.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Vrije tijd # Gezondheid # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Lokaal beleid # Mobiliteit # Onderwijs # Schulden # Werk # Wonen, water, energie # Corona

Rechten van mensen in armoede steeds meer onder druk

21/01/2022

Het Netwerk tegen Armoede blikt jaarlijks terug op de opvallendste ontwikkelingen en trends in de verenigingen waar armen het woord nemen. 33 van de 57 verenigingen in Vlaanderen en Brussel namen deel aan de bevraging over 2021. Het was opnieuw een uitdagend jaar. Ook in 2021 bleven de hulpvragen pieken bij de verenigingen, en die waren al veel hoger in 2020. Voor 2021 zegt nog eens de helft van de respondenten meer hulpvragen te krijgen. De vragen gingen vooral over de coronacrisis, noodhulp, psychische hulpverlening, huisvesting, energie … Gelukkig konden de verenigingen hun deuren terug meer openen en werkten ze ook meer outreachend. Mensen in armoede maakten zich het meeste zorgen over hun huisvesting, energiefactuur, gebrek aan inkomen, eenzaamheid en bereikbaarheid van (online) diensten.

Lees meer Download
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Gezondheid # Wonen, water, energie # Corona # Schulden # Inkomen

Nieuw jaar, nieuwe regels: deze 4 maatregelen kunnen mensen in armoede voelen in hun portemonnee

02/01/2022

Algemeen coördinator Heidi Degerickx had het op 2/1/2022 in De Ochtend op Radio 1 over wat er verandert vanaf 1 januari 2022. Sommige wijzigingen zullen mensen in armoede hard treffen.

Lees meer
# Dossiers # Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Werk # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Duurzame tewerkstelling

Verplichte gemeenschapsdienst is géén hefboom voor tewerkstelling

16/12/2021

Het Vlaams Netwerk tegen Armoede is opgetogen met de ambitie van de Vlaamse Regering om de werkzaamheidsgraad op te trekken tot 80 procent. Werk is geen garantie om uit armoede te geraken, maar in de meeste gevallen is het een goede start: in België leeft minder dan 5 procent van de werkende mensen in armoede. Bovendien willen mensen in armoede niets liever dan het vinden van duurzaam, werkbaar werk. Er bestaan verschillende benaderingen om mensen naar werk toe te leiden. In het Vlaams regeerakkoord wordt de invoering van een verplichte gemeenschapsdienst aangekondigd. In een beleidsnota kaderen we waarom verplichte gemeenschapsdienst voor langdurig werkloze mensen geen duurzame toeleiding naar werk betekent. Velen zetten zich al actief in en willen graag werken. Verplichte gemeenschapsdienst is daarom een onrechtvaardige, stigmatiserende maatregel die niet tot het gewenste effect zal leiden.

Lees meer Download
Begeleiding
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Hulp- en dienstverlening # Werk

Het GPMI werkt niet. Schaf het af en maak tijd voor kwaliteitsvolle begeleiding

23/11/2021

Het Platform GPMI, dat over de taalgrens heen armoedebestrijdingsorganisaties verenigt met vakbonden en beroepsverenigingen van maatschappelijk werkers in OCMW’s, gelooft niet dat kleine aanpassingen in het Geïndividualiseerde Project Maatschappelijke Integratie (GPMI) soelaas bieden. De uitgangspunten achter het GPMI zijn fout. Daarom vragen ze minister Karine Lalieux om het systeem af te schaffen en te investeren in kwaliteitsvolle begeleiding. Het Platform vraagt dat de overheid de structurele oorzaken van armoede aanpakt, niet de mensen die een beroep op het leefloon moeten doen.

Lees meer Download
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen

Geen blijvende lockdown voor kwetsbare ouderen

19/11/2021

47 organisaties, waaronder de armoedenetwerken maken zich zorgen over aanpassingen aan het controlesysteem voor mensen met Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO). Ze reageerden in een opiniestuk in Knack op 19/11/2021 op de plannen i.v.m. de IGO.

Lees meer
# Verhaal # Nieuws # Armoede # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Wonen, water, energie # Werk # Onderwijs # Vrije tijd

Over leven in armoede: twee straffe getuigenissen van Tessa en Peter

17/10/2021

Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober vragen verschillende organisaties aandacht voor de 2,3 miljoen Belgen die een risico op armoede of sociale uitsluiting lopen. De Morgen interviewde Tessa en Peter over wat dat betekent en welke impact armoede heeft. Lees de twee straffe getuigenissen van Tessa en Peter in de Morgen van 17/10/2021. "Velen denken dat het onze eigen schuld is."

Lees meer
# Verhaal # Nieuws # Armoede # Vrije tijd # Onderwijs # Inkomen # Werk

Plak op kinderen in armoede niet al op voorhand een stigma

17/10/2021

Naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober 2021 legde ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp in Libelle Mama uit wat kinderarmoede betekent en welk effect het heeft op het leven en de toekomst van kinderen.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Vrije tijd # Gezondheid # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Lokaal beleid # Mobiliteit # Onderwijs # Schulden # Werk # Wonen, water, energie # Corona

Acties van armoedenetwerken op 17 oktober over heel het land vragen aandacht voor groeiende armoedeproblematiek

15/10/2021

Op 17 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Armoede, stellen de regionale netwerken
armoedebestrijding verenigd binnen het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) het onrecht aan de kaak dat armoede nog steeds is Volgens de laatste armoedecijfers leven in België maar liefst bijna 2 miljoen mensen in armoede of lopen zij een zeer groot armoederisico (18.9% van de ganse bevolking). Dit cijfer houdt nog geen rekening met de impact van de coronacrisis en de overstromingen in juli. Deze crisissen hebben net mensen in armoede het hardst getroffen. De grootste oversterfte door het coronavirus was bij mensen in armoede. Werknemers in precaire jobs waren het minst goed beschermd door de sociale zekerheid, door de grote stijging van de uitgaven voor basisgoederen (voeding, elektriciteit, gas,…) raakten vooral zij in de problemen om hun facturen en huur te betalen. De overstromingen hebben vooral lelijk huisgehouden in de wijken waar mensen in armoede leven. Dit hoeft ons niet te verbazen. Zij wonen immers in goedkope huurhuizen die vaak in minder goede staat zijn en zich bevinden in de wijken die het minst goed gelegen zijn.

Lees meer Download
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Vrije tijd # Hulp- en dienstverlening # Inkomen # Onderwijs # Werk # Wonen, water, energie

Luister ook naar oplossingen van mensen in armoede

15/10/2021

Algemeen coördinator Heidi Degerickx en ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp pleiten in Apache voor meer maatschappelijke participatie van mensen in armoede aan de vooravond van de Werelddag tegen Armoede op 17 oktober. Ze pleiten ervoor dat mensen hun stem meer kunnen laten horen. Mensen in armoede kunnen zelf ook mee nadenken over oplossingen voor de problemen waarmee ze te maken hebben.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Schulden

Tien jaar CEBUD: Een menswaardig inkomen voor iedereen

14/10/2021

Op 14 oktober 2021 vierde CEBUD zijn tiende verjaardag met een feestelijke studiedag. Ze stonden plenair stil bij het belang van een menswaardig inkomen voor iedereen en doken in de namiddag in sociaal werkpraktijken van de toekomst. Het Netwerk tegen Armoede nam deel aan de studiedag, zowel aan het panelgesprek in de voormiddag als een workshop in de namiddag.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Vrije tijd # Inkomen # Gezondheid # Hulp- en dienstverlening # Lokaal beleid # Mobiliteit # Onderwijs # Schulden # Werk # Wonen, water, energie # Corona # Duurzame tewerkstelling # Digitalisering

Teken samen met mensen in armoede de krijtlijnen uit. Maak ruimte voor échte participatie

11/10/2021

De Werelddag van Verzet tegen Armoede vindt jaarlijks plaats op 17 oktober. Het is dé gelegenheid bij uitstek om wereldwijd de armoedeproblematiek onder de aandacht te brengen. Het Netwerk tegen Armoede koos dit jaar het ‘recht op maatschappelijke participatie’ als centraal thema. Mensen in armoede hebben vaak met uitsluiting te maken. Dat is tijdens de coronacrisis nog meer op scherp gesteld doordat afstandsonderwijs vaak niet lukte, door een krappe behuizing tijdens de lockdown, door hogere prijzen voor basisproducten ... Mensen in armoede willen gewoon mens kunnen zijn, ze willen graag ergens deel van uitmaken, zichzelf kunnen zijn en ontwikkelen … kortom deel uitmaken van de samenleving. Ze willen gezien en gehoord worden en de armoedecirkel doorbreken.
Het Netwerk tegen Armoede lanceerde de campagne rond 17/10 op maandag 11/10/2021.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Hulp- en dienstverlening # Corona # Wonen, water, energie

Steeds moeilijker toegang tot leefloon: Armoedenetwerken stellen alternatief voor GPMI voor en lanceren campagnes 17/10

30/09/2021

Voor het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding is het Geïndividualiseerd Project Maatschappelijke Integratie (GPMI) het ultieme voorbeeld van hoe het leefloon, het laatste financiële vangnet voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, steeds meer voorwaardelijk wordt. Volgens de overheid moeten mensen die recht hebben op (en dus nood hebben aan!) een leefloon, ‘begeleid worden’. Maar het zwaartepunt ligt steeds meer op voorwaarden en controle in plaats van op begeleiding. Als gevolg daarvan neemt het risico tot non-take up of onderbescherming toe. Mensen in armoede ervaren de begeleiding niet meer als ondersteunend, maar als controlerend. Die ervaring blokkeert hun vooruitgang. Mensen kunnen via sancties zelfs uitgesloten worden van hun leefloon waardoor zij compleet zonder financiële middelen vallen.

In de aanloop van 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, roepen de netwerken armoedebestrijding verenigd in BAPN op voor een alternatief voor het GPMI, op maat van mensen in armoede, en lanceren zij hun publicatie “GPMI: te veel uitsluiting, te weinig begeleiding”.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Hulp- en dienstverlening

Steeds strengere voorwaarden leefloon zorgen voor uitsluiting

29/09/2021

Leefloners hebben steeds vaker te maken met strengere voorwaarden om recht op leefloon te laten gelden. Dat zorgt voor heel veel stress en tast het zelfvertrouwen aan
Onderzoek BAPN toont dat Geïndividualiseerd Project Maatschappelijke Integratie GPMI veeleer sanctionerend werkt dan traject op maat is. Snow getuigt in De Standaard van 29/9/2021.

Lees meer
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Onderwijs # Wonen, water, energie # Werk # Duurzame tewerkstelling # Corona # Digitalisering

Investeren in armoedebestrijding is investeren in welzijn én welvaart

27/09/2021

In zijn Septemberverklaring sprak minister-president Jan Jambon over investeringen in welvaart om welzijn te bevorderen. Het Netwerk tegen Armoede mist de ambitie van de Vlaamse Regering om echt het verschil te maken op het vlak van armoedebestrijding en draait het graag om: investeer in welzijn en geef meteen ook een boost aan onze welvaart. Elke euro besteed aan mensen in armoede verhoogt hun koopkracht en draagt bij aan onze welvaart.

Lees meer Download
# Nieuws # Aanbeveling # Armoede # Inkomen # Hulp- en dienstverlening # Corona

Het is te vroeg om een einde te maken aan de coronapremie van 50 euro voor kwetsbare groepen

23/09/2021

"Het is moeilijk te begrijpen dat vanaf oktober het inkomen van de meest kwetsbaren met 50 euro verminderd zou worden". Daarom dringen de partners van het Belgisch Minimum Inkomen Netwerk (BMIN) er in Knack op 22/9/2021 op aan dat de regering-De Croo de huidige sociale #coronamaatregelen zou verlengen.

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.