# Nieuws # Dossiers # Aanbeveling # Onderwijs

Ouder, je bent en je blijft het: over onderwijsdrempels voor ouders wiens kinderen elders opgroeien

15/05/2008

Ouders bij wie de kinderen niet thuis opgroeien, hebben het bijzonder moeilijk om hun rol als ‘echte’ ouder in de samenwerking met de school van hun kinderen te verkrijgen. Wij denken aan ouders van geplaatste kinderen, maar ook aan partners die niet het hoederecht hebben en hun kinderen heel weinig zien. Er zijn veel extra drempels, zowel in de beleving van de ouders zelf, als van de leerkrachten, directeuren en andere onderwijsmensen die met deze kinderen te maken hebben. Onze Gentse vereniging De Zuidpoort ging hierover in gesprek met verschillende lokale onderwijspartners.

Lees meer Download

Groepsaankoop stoffen mondmaskers: extra bestelronde

Let op: dit staat los van de levering van wegwerp mondmaskers door de administratie.

We organiseren een tweede bestelronde waarmee we jullie stoffen mondmaskers aanbieden tegen een betaalbaar tarief en een snelle levertermijn. Bovendien steunen we hiermee de sociale economie. De prijs bedraagt €4,50 per mondmasker, exclusief 6% btw. Bestellingen zijn mogelijk vanaf 20 stuks per vereniging. Jullie betalen geen verzendingskosten, die kosten nemen we als Netwerk op ons. De facturatie gebeurt achteraf. Je betaalt als vereniging dus enkel het aantal bestelde mondmaskers. Hier vind je de technische fiche en hier een gebruikshandleiding (met dank aan de Zuidpoort).

Geef via dit formulier voor woensdag 20 mei om 12u het aantal mondmaskers door dat je wil bestellen. De bestelde mondmaskers worden verstuurd via Bpost. De levering kan enkele dagen duren, afhankelijk van de drukte bij Bpost.

Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij Nicolas via nicolas.vanpraet@netwerktegenarmoede.be of 0477/75.27.44

Tip: Enkele toegankelijke instructiefilmpjes:

Stoffen mondmasker aandoen - youtube.com/watch

Stoffen mondmasker uitdoen - youtu.be/ntgNR72Rfhs

Lees meer

Jong Gent in Actie blijft actief

Lees meer

Odisee opleiding: Sociale en geestelijke gezondheidszorg - module armoede en gezondheidszorg

De module ‘Armoede en gezondheid’ vertrekt vanuit onmacht, pijn en verontwaardiging over het bestaan en de gevolgen van armoede. We leren krachtgericht werken zowel in afstand als nabijheid in de zorg voor mensen in armoede.

Deze module is onderdeel van ons 'Postgraduaat Sociale en Geestelijke gezondheidszorg', bestaande uit 5 modules die handelen over het verlenen van kwaliteitsvolle zorg aan kwetsbare mensen. Alle modules zijn uitgewerkt in samenwerking met het sociaalpsychiatrisch werkveld en zijn zeer praktijk- en ervaringsgericht.

De module bestaat uit vijf thematische lesdagen. Je kan inschrijven voor de volledige module of voor de afzonderlijk lesdagen.

Start: 24 november 2020 , 5 lesdagen van 9u-16u30. Campus Sint-Niklaas, Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas

Meer info en inschrijven kan via odisee.be/nl/armoede_gezondheid

Lees meer

Stad in debat over jongerenarmoede op 4 maart in Antwerpen

Lees meer

Veilige heropstart scholen

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.